Nämdö Hembygdsförening har en ny hemsida, samma adress som tidigare!

Nämdöhbf.se

Facebooksidan här!

Ungdomsträff i Nämdö Hembygdsgård lördag 4 maj kl 17.00

Gustav Hjelm Söderberg, styrelsens ungdomsledamot tog initiativet och bjuder in:

Mötet annonserades på Nämdö Hembygdsförenings öppna FB-sida, nedan följer inbjudan även här:

"Detta är en inbjudan till ett ungdomsmöte den 4/5. På detta möte ska vi börja ta fram idéer och se om det är något som vi skulle vilja se till att göra och ha som aktivitet under sommaren och kommande år.

Mötet kommer att börja kl 17:00 i Hembygdsgården eller utanför (om vädret tillåter) Lördagen den 4/5 och kommer att hålla på tills det att vi känner oss nöjda.

Om ni är bofasta eller endast är ute då och då så är ni välkomna då detta kommer inkludera alla som känner att de vill vara med och påverka vad Ungdomsgruppen hittar på för evenemang.

Bjud gärna in vänner som ni tror kan vara intresserade!"

Hoppas vi ses då, hälsar Gustav!


 

Föreningens biblioteksansvar:

Förutom att förvalta Nämdö Hembygdsgård har föreningen - mot ett kulturbidrag från Värmdö kommun - sen 2009 drivit Nämdö bibliotek som är inrymt i Nämdö skola ett stenkast från hembygdsgården.

Utlåning och mötesplats

Biblioteket i stora skolsalen består av en avdelning skönlitteratur för vuxna och en mysig hörna med många barnböcker för alla åldrar, både nytt och gammalt. Här finns också böcker om livet i skärgården från förr och nu samt en mängd faktaböcker. Utbudet uppdateras ca en gång om året och du kan även tipsa om egna önskemål som behandlas via Värmdö Kommuns bibliotek på fastlandet. Biblioteket är en knutpunkt inte bara för böcker, utan fungerar som en informell mötesplats för alla i Nämdöskärgården, bofasta som deltidsboende.

Öppettider och tillgänglighet

Biblioteket har öppet varje måndag kl 11.00–13.00 under hela året (även röda dagar). För att hålla koll på bibliotekets speciella öppettider, utställningar, bokbåten m.m. så kan du besöka kommande aktiviteter och evenemang på föreningens hemsida eller gå in på bibblahemsidans frontsida. Ibland visas enstaka speciella utställningar och under vissa tider av året är det även utökade öppettider.

Infomaterial, kartor mm

Du kan även hitta turistbroschyrer och annan information här, liksom tidigare utgåvor av Nämdö Nu.

Fri wifi och en kommunal medborgardator

Öppet wifi finns i biblioteket. Observera att detta inte är ett säkert lösenordsskyddat nätverk. Även utskrifter (dock ej kopiering) kan ordnas på biblioteket.

Fika på bibblan

Fika kan alltid ordnas fram och ibland bjuds det på fikabröd - ibland blir det till och med sopplunch.

Föreningens biblioteksansvarige samt webbmaster för denna sida

För mer information om bokutlåning och hur biblioteket fungerar, kontakta Nilla.