Nämdökul

Här kan lite av varje finnas. Ljudklipp, bloggar mm. Tipsa gärna om roliga grejjer, som har anknytning med Nämdö, hav och skärgård till Nillas mail.

NÅGRA TANKAR UPPKOMNA I KÖKET PÅ BULLERÖ PÅ PÅSKAFTONS MORGON av Janne Olsén

Sommarresa till Nämdö 29 juni 2011; Hittat på nätet när det googlades efter foton.

Konstiga båtar; en bok av av fotografen och journalisten Philip Pereira dos Reis. Finns på önskelistan till Nämdö bibliotek. Någon som minns barnprogrammet På kurs med Kurt?

Nämdöposten på glid Tidningen Skärgården 24 februari 2011

OSLAGBART FRAMTRÄDANDE i Solvik, Nämdö sommaren 2009:
Orröbon Tomas Ekström gör ett obetalbart, bejublat sångnummer ackompanjerad av den rutinerade underhållaren Andreas Möller. Ännu bättre live!!!

Skärgårdsbloggen Om skärgården i allmänhet och Möja i synnerhet av möjabon Agneta Österman. Samma Agneta som också är sekreterare i SIKO och fadder till Nämdö biblioteks hemsida.

Orakletmyran Här kan man följa Pjotor - alias Anders Ante Strand - hans bloggande och boullande landet runt på den eviga jakten efter den lillalilla kulan, men även andra (o)viktiga ämnen dryftas. 

Nämdödagen 31 juli 2010 20-årsjubileum!!! Som vanligt med den populära loppisen och det dignande bokbordet med otroligt billiga böcker som Nämdöskärgårdens innevånare så förtjänstfullt skänker till Nämdö Hembygdsförening varje år. Servering, musikunderhållning på dansbanan, torghandel, skärgårdskonst, tombola, chokladhjul, auktion mm mm. 

Beckholmsdagen 22 maj 2010 Passa på att besöka varvsön Beckholmen belägen mitt i stan.

Beckholmsbloggen Ger en inblick i det omfattande arbetet med att rädda och bevara det seglande kulturarvet.

Filmtajm i Hembygdsgården Nillas önskefilm har fått riktigt bra recensioner. Filmen WALL-E har redan visats en gång i Hembygdsgården och kommer kanske att visas igen.

Ed Gray Art 2004 var konstnären Ed Gray på Sverigebesök och passerade Stockholms skärgård. Intrycken avbildade han i sin skissbok.
Bl a Nämdö kyrka:

Ö till Ö Startskottet gick år 2008 den 7 september kl 06.00 i Sandhamn och sen gällde det för de tjugofem tvåmannalagen (därav ett (1) tvåkvinnolag!) att så snabbt som möjligt ta sig över öar (Nämdö bl a) och hav till målgången på Utö. Puh! Och tjejjerna kom i mål!!! GRATTIS! Liten rapport finns på Skärgårdsbryggan. År 2009 har tävlingen växt och många utländska lag är anmälda, här en personlig blogg från årets tävling av deltagaren Tommy Sarenbrant. Ett videoklipp här från 2010-tävlingen!
År 2011 tävlas det måndag den 5 september och maxantalet 100 lag = 200 tävlande är redan bokade. Mer här!

Gunilla H Bering på Ekot Ett radioklipp från "Ekots grodor" med Nämdös egen röst i etern. 

Ytterligare ett klipp från Ekots grodor Har inget med Nämdö att göra men tar med den ändå. Finns det nåt roligare än när en allvarlig och seriös röst gör allt för att hålla sig för skratt? 

Tre tjejer i köket En blogg med viss Nämdöanknytning. Man tackar för marknadsföring av Nämdödagen och vår smarriga Nämdöburgare. För övrigt består denna blogg av en massa recept så håll tillgodo i väntan på att vår egen receptsida ska sätta fart. 

Saltsjöbadens Rodelklubb Här kan man hitta Walden och Söderberg, kända rodelprofiler från Hallonholmen och Alkläppen. Noga övervakade av allas vår "rodelmutter" Bibi.

Mattis och Fixas egen sida Jyckarna på Östanviks Gård presenterar sig. 

Pysslig hemsida här Carina Schneider har länge bjudit på recyklingtips här men låter bloggen vila för närvarande, det är de där rabatterna som tar så mycket tid så här års.

Från grannländerna:

Klicka här om du törs! Finnländska folktoner i stenåldrig hårdråkksdräkt!

Och när du surfat klart på den här sidan. Klicka här!!!